Ο Όμιλος ΙΑΣΩ «δίπλα σας», στηρίζει την κοινωνία & φροντίζει το περιβάλλον με συνέπεια και ευθύνη

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ «δίπλα σας», στηρίζει την κοινωνία & φροντίζει το περιβάλλον με συνέπεια και ευθύνη

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας» αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στηρίζοντας την κοινωνία και φροντίζει το περιβάλλον. Με συνέπεια και ευθύνη, το πρόγραμμα  “δίπλα σας” αφουγκράζεται τις ανάγκες  από το Α έως το Ω και ανταποκρίνεται με ευγένεια & φιλικότητα, με ενδιαφέρον & προσοχή, με επαγγελματισμό, αφοσίωση & φροντίδα, με αξιοπρέπεια και  σεβασμό.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ιδιαίτερο πλούσιο έργο από το 2015 και δράσεις που ποικίλλουν κάθε χρόνο, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και τον αριθμό των συνεργαζόμενων εταιρειών/μη κυβερνητικών οργανισμών/συλλόγων να αυξάνεται συνεχώς και να ξεπερνά πλέον τις  25 συνεργασίες. Για την  συνολική του προσφορά, το πρόγραμμα έχει αποσπάσει συνολικά 10 βραβεία εκ των οποίων 2 βραβεία Gold και φέτος την αυλαία άνοιξε, η διάκριση Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2021, στον πυλώνα κοινωνία, όπου βραβεύτηκαν οι ενέργειες του προγράμματος «δίπλα σας» για το 2020.

Η περσινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά που παρόλο τους περιορισμούς της πανδημίας, ώθησε τόν Όμιλο να βάλει τον πήχη ψηλότερα. Κι αυτό έκανε. Μερικές από τις ενέργειες που ήδη έχουν ξεχωρίσει για φέτος είναι οι ακόλουθες:

  • Δίπλα στην ρότα της Σύμπλευσης: Το “δίπλα σας” ακολούθησε τη Σύμπλευση του Διάπλου 2021 σε εννέα μικρά ακριτικά νησιά, τη Σίκινο, την Ηρακλειά, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τα Λέβιθα, την Κίναρο και τη Δονούσα, από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, πραγματοποιήθηκαν 280 προληπτικοί έλεγχοι και 80 test pap στους κατοίκους των νησιών, που αναλύθηκαν στα Κεντρικά Εργαστήρια και το Κυτταρολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ. Επίσης, στην ιατρική ομάδα του Διάπλου, συμμετείχαν εθελοντικά οι ιατροί του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δημήτρης Δαρδαμάνης, MD, M.Sc., Γενικός Χειρουργός Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική ΙΑΣΩ, Νίκος Καραμαλίκης, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ και Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοοφθαλμίατρος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Οφθαλμολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, οι οποίοι πραγματοποίησαν ιατρικές εξετάσεις στους νησιώτες, καθώς και εμβολιασμούς έναντι του κορωνοϊού, με την Σύμπλευση να συμμετέχει στην διεξαγωγή του προγράμματος της Γαλάζιας Ελευθερίας.
  • Στήριξη του κινήματος “Save your Hood” όπου η ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ βοήθησε στο στόχο της για τη συλλογή 500.000 λίτρα σκουπιδιών με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Περιβάλλοντος, 31 Μαΐου-6 Ιουνίου 2021. Μέσα από αυτή τη στήριξη, συγκεντρώθηκαν 1.000 λίτρα σκουπιδιών στον Περιφερειακό Γαλατσίου.
  • Στηρίζοντας την Κιβωτό του Κόσμου. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ είναι διαχρονικά υποστηρικτής της Κιβωτού και συμβάλλει στο έργο του Πατέρα Αντώνιου. Προσφέρει δωρεάν test covid-19 για όλο το χρόνο στο προσωπικό των τριών δομών της Αθήνας και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 200 test covid-19. Επίσης, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας με δωρεάν χειρουργεία, δωρεάν εξετάσεις και δωρεάν επισκέψεις στα παιδιά της Κιβωτού, ώστε η υγεία τους να βρίσκεται στα καλύτερα χέρια του ΙΑΣΩ Παίδων!

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ συνεχίζει δυναμικά, προσηλωμένος στον στόχο του να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη! Τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: https://www.nextdeal.gr/epikairotita/ygeia/121311/o-omilos-iaso-dipla-sas-stirizei-tin-koinonia-frontizei-perivallon-me